GUVERNUL a modificat Legea recunostintei fata de MARTIRII si LUPTATORII in REVOLUTIE

GUVERNUL a MODIFICAT in ultima sedinta din acest an LEGEA RECUNOSTINTEI fata de eroii martiri si luptatorii care au contribuit la victoria REVOLUTIEI din 1989, in sensul in care beneficiaza de recunostinta statului roman numai persoanele care au avut un rol determinant in victoria Revolutiei din 1989.

Astfel, GUVERNUL a introdus titlul de “Luptator cu rol determinant” pentru care este nevoie de obtinerea unui nou certificat de revolutionar acordat celor care, “in perioada 14-22 decembrie 1989, au avut un rol determinant la declansarea si victoria Revolutiei din 1989, si-au pus viata in pericol in confruntarile cu fortele de represiune, au ocupat si aparat obiectivele de importanta deosebita, care au apartinut regimului totalitar, doar in localitatile in care, in urma acestor actiuni si confruntari, au rezultat persoane ucise, ranite sau retinute, pana la fuga dictatorului”.

CITESTE SI: Guvernul a modificat regulamentul de urbanism cu o derogare de la normele de sanatate a locuitorilor 

Persoanelor care detin in prezent titlul de “Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite” li se vor elibera noi certificate pentru obtinerea titlului de “Luptator cu Rol Determinant”, daca indeplinesc conditiile stabilite de lege si au avizul unei comisii parlamentare. Aceasta comisie va inainta, ulterior, sefului statului propunerile de atribuire a acestui titlu.

Cererile pentru acordarea titlului de “Luptator cu Rol Determinant” se vor depune in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a Ordonantei.

CITESTE SI: LEGEA BUGETULUI DE STAT pe 2015 a fost PUBLICATA in Monitorul Oficial 

ACTUL NORMATIV a fost publicat in Monitorul Oficial de marti.

Sursa foto: gov.ro