GUVERNUL A NUMIT 12 NOI CONSULI GENERALI! CINE SUNT ACESTIA

Guvernul a numit miercuri 12 noi consuli generali, sustinand ca nominalizarile au avut la baza un “proces de selectie transparent, pe baza unor criterii obiective, procedura care se aliniaza practicilor uzitate si de alte state”, informeaza Mediafax.

Cele 12 numiri in functiile de consuli generali vizeaza posturi vacante sau posturi pentru care in termen de 90 de zile (termenul in care numirea va deveni aplicabila) se va implini mandatul de patru ani pentru consulul general aflat la post.

Astfel, au fost numiti la post: Manuel Plesa ( Barcelona), Mircea Ciulu (Hong Kong), Cosmin Dumitrescu (Los Angeles), Andreea Berechet (Manchester), Mircea Ghenea (Miami), Radu Sarbu (Rio de Janeiro), Teodora Mircea (Salonic), Anton Pacuretu (Sankt Petersburg), Iulian Nitu (Sydney) , Daniel Banu (Szeged), Cosmin Lotreanu (Trieste), Ovidiu Grecea (Vancouver).

Persoanele numite in cele 12 posturi de consul general sunt diplomati de cariera sau persoane cu experienta diplomatica si in administratia publica, a precizat Guvernul.

Sursa foto: gov