Guvernul amana sedinta extraordinara in care urma sa aprobe controversatele modificari ale Codului Fiscal

Guvernul a decis amanarea sedintei extraordinare in care ar fi urmat sa fie aprobate masurile fiscal-bugetare. Modificarile Codului fiscal care au revoltat mediul de afaceri si sindicatele si au starnit critici dure din partea presedintelui Iohannis. Motivul este ca nu au fost obtinute pana acum toate avizele necesare. Initial, sedinta extraordinara fusese programata pentru vineri, ora 14.00.

Televiziunile de stiri au relatat ca sedinta ar fi fost amanata pentru luni, motivul fiind acela ca nu au fost primite inca toate avizele necesare. Decizia a fost luata in contextul in care sindicatele si patronatele au respins categoric schimbarile legislative promovate de Guvernul PSD-ALDE.

Consiliul Economic si Social (CES) a dat un aviz negativ, cu o majoritate covarsitoare, proiectului de ordonanta initiat de Guvern.

Guvernul ar fi trebuit sa dezbata si sa adopte astazi o serie de masuri. Printre care mutarea contributiilor de la angajator la angajat sau instituirea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifra de afaceri de sub un milion de euro.

Presedintele Iohannis a sustinut o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, in care a criticat dur revolutia fiscala anuntata de PSD-ALDE. Seful statului a dezvaluit ca a discutat cu premierul Mihai Tudose pe aceasta tema, fara sa ajunga insa la un acord.

Sursa foto: realitatea