GUVERNUL a stabilit data ALEGERILOR PARLAMENTARE. DRAGNEA ameninta cu blocarea BUGETULUI pe 2017!

GUVERNUL va discuta in sedinta de miercuri un proiect de hotarare prin care se va stabili DATA ALEGERILOR PARLAMENTARE. De asemenea, va fi discutat si un proiect de ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru buna organizare si desfasurare a acestui scrutin, noteaza Agerpres.

UPDATE: GUVERNUL a decis in sedinta de guvern ca ALEGERILE PARLAMENTARE sa aiba loc pe 11 decembrie, au declarat, surse din Executiv, pentru Ziare.com. Data nu este agreata de presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, care ameninta ca va respinge in Parlament BUGETUL pe 2017.

“Parlamentul nu va mai accepta de la acest Guvern bugetul pentru anul viitor. Nu mai putem accepta mosteniri. Ati avea incredere sa intram in 2017 cu bugetul facut de acesti oameni cu absorbtie 0? Cand subventiile nu sunt date? Asta este. Mai avem putin de suferit”, a spus LIVIU DRAGNEA, suparat, la postul de televiziune Antena 3.

LIVIU DRAGNEAa mai spus ca si-ar fi dorit ca alegerile parlamentare sa fie organizate mai devreme, pe 27 noiembrie, dar ca indiferent de data formatiunea sa va castiga.

“Am fi vrut ca data sa fie mai devreme. Sunt niste consecinte. Guvernul probabil va fi facut in jurul Craciunului. Intram prea mult in luna decembrie care este mereu asteptata de romani si noi ii chemam la alegeri. Asta este decizia Guvernului. Noi o sa castigam. Am fi vrut mai multa grija fata de romani. Poate cineva a vrut ca prezenta la vot sa fie mica. Nu ne deranjeaza data de 11 decembrie. Nu am avut aceasta abordare cu ce data ne avantajeaza pe noi. Ne-am gandit doar la oameni”, a conchis LIVIU DRAGNEA.

STIRE INITIALA

Pe agenda sedintei de Guvern de miercuri se mai afla alte sase proiecte de ordonanta de urgenta, printre care si unul care vizeaza modificarea si completarea Legii 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale. Anuntul privind data alegerilor vine in contextul unor tensiuni pe aceasta tema.Premierul Dacian Ciolos a declarat ca va anunta data in aceasta saptamana, avand de ales intre cele de 27 noiembrie si 4 si 11 decembrie.

CITESTE SI: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: DACIAN CIOLOS VA ALEGE DIN TREI VARIANTE

Duminica de 4 decembrie este la sfarsitul minivacantei de 1 Decembrie, cand multi romani pleaca la munte. PNL si PMP s-au exprimat impotriva organizarii alegerilor pe 4 decembrie, data preferata in schimb de PSD. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca premierul Dacian Ciolos “face jocul” PNL in privinta stabilirii datei alegerilor parlamentare si cu cat se inainteaza in luna decembrie exista o posibilitate mai mare ca vremea sa fie rea, iar oamenii sa nu poata sa vina la vot.

Sursa foto: realitatea