GUVERNUL aproba constituirea comisiilor pentru INSOLVENTA persoanelor fizice

Premierul DACIAN CIOLOS a anuntat ca Executivul va aproba in sedinta de miercuri un proiect de hotarare privind constituirea comisiilor de insolventa la nivel central si teritorial prevazute de Legea privind procedura insolventei persoanei fizice.

CIOLOS a precizat ca Guvernul a fost nevoit sa proroge aceasta lege deoarece nu erau prevazute masuri pentru implementarea ei. Una dintre prevederile legii era constituirea acestor comisii.

In acest context, premierul a cerut ministrilor sa fie atenti la toti pasii prevazuti in anumite legi pentru a nu se mai ajunge in situatia prorogarii lor din cauza nerespectarii prevederilor. “Toti care aveti ordonante de prorogare sa fiti foarte atenti sa respectati aceste programe, ca sa nu mai fie obligat urmatorul Guvern sa proroge aceste legi”, a precizat CIOLOS.

Reamintim ca pe 23 decembrie 2015, Guvernul a decis amanarea cu un an a intrarii in vigoare a legii privind procedura insolventei persoanelor fizice (L. 151/2015), invocand faptul ca pana in prezent nu s-a facut niciunul dintre pasii prevazuti de actul normativ pentru a putea fi pus in practica. Normele metodologice de aplicare a Legii 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice sunt finalizate la nivelul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, urmand sa fie adoptate in aprilie 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei de la sfarsitul anului trecut.