GUVERNUL asteapta INCASARI de pana la 100 de milioane de euro din JOCURILE de NOROC ONLINE in 2015

Odata cu modificarile de legislatie, ce au permis deschiderea pietei pentru jocuri de noroc la distanta, statul incepe in premiera sa incaseze taxe din acest tip de activitate. Unul dintre primele site-uri autorizate, winmasters.com, a platit deja peste 500.000 de euro taxe si garantii.

Potrivit noii legi privind jocurile de noroc, site-urile de jocuri online care au operat ilegal in Romania au o perioada de 90 de zile in care sa achite taxele datorate statului pe ultimii cinci ani, dupa care firmele si reprezentantii acstora risca urmarirea penala.

Conform autoritatilor, cei mai multi dintre operatorii internationali si-au declarat disponibilitatea de a plati din urma, avand astfel sansa de a intra in legalitate. in functie de numarul operatorilor care vor accepta aceste plati, sumele ce urmeaza sa fie incasate de stat se ridica pana la 100 de milioane de euro.

Din anul 2016, potrivit estimarilor, statul va incasa din impozitarea veniturilor operatorilor si taxele specifice de autorizare si functionare cel putin 30.000.000 de euro anual. De altfel, primii bani deja au intrat la buget, winmasters.com, precum si alte doia site-uri jocuri, achitand deja taxe de peste 1,5 milioane de euro in vederea obtinerii autorizatiei de functionare.

Sursa foto www.romaniatv.net