GUVERNUL ataca la CCR majorarea salariilor in SANATATE si EDUCATIE

Premierul DACIAN CIOLOS a anuntat, marti, ca Guvernul va ataca la Curtea Constitutionala (CCR) modificarile aduse pe Parlament la OUG 20. Este vorba despre MAJORARILE SALARIALE din Sanatate si Educatie, adoptate luni de Camera Deputatilor, ca for decizional.

Ciolos a acuzat ca modificarile aduse OUG 20 s-au facut intr-o abordare populista si electorala a politicii salariale, fara o analiza si fara o dezbatere solida. Aceasta abordare risca din nou sa puna orice guvern va veni in imposibilitatea de a adopta o lege a salarizarii unitare, care sa rezolve problema inechitatilor din sistemul public.

“Guvernul nu contesta nevoia de marire a salariilor in sectoarele bugetare (…) Dar dincolo de maririle ca atare, esentiala este corectarea unor inechitati care persista in sistem de ani de zile”, a explicat Ciolos. In plus, premierul a spus ca legea a fost adoptata cu “mai multe incalcari ale legislatiei si Constitutiei, pe care (parlamentarii – n.red.) nu e posibil sa nu le fi constientizat in acel moment”.

Sursa foto: gov