Guvernul chinez a solicitat bancilor comerciale sa inlocuiasca serverele IBM cu unele asiatice

Autoritatile chineze sunt decise sa faca urmatorul pas in disputa cu Statele Unite ale Americii, privind acuzatiile de spionaj economic aduse mai multor ofiteri chienezi.

Guvernul de la Beijing a solicitat bancilor chineze sa adopte mai multe schimbari tehnice, fiind vizata inlocuirea serverelor produse de Business Machines (IBM) cu unele apartinand unor branduri locale.

Reprezentanti ai Bancii Mondiale si ai Bancii Centrale Chineze studiaza de mai mult timp riscurile securitatii financiare a tarii in conditiile in care, in acest moment, bancile comerciale sunt dependente de servere IBM.

Analiza autoritatilor din China se înscrie unei actiuni mai ample de raspuns la inculparea de catre SUA a cinci ofitei chinezi pentru spionaj economic împotriva a sase companii americane.

Guvernul de la Beijing a anuntat, saptamâna trecuta, ca va verifica companiile de telecomunicatii care desfasoara operatiuni în tara, iar Financial Times a scris ca autoritatile au cerut companiilor de stat sa renunte la orice legaturi cu firmele de consultanta americane.

Rezultatele analizei asupra utilizarii serverelor IBM de catre banci vor fi transmise unui grup de lucru asupra securitatii internetului condus de presedintele Xi Jinping, au spus sursele.

Reprezentanti ai Bank of China, China Construction Bank si Industrial & Commercial Bank of China au refuzat sa comenteze.