Guvernul CIOLOS vrea consolidarea cladirilor cu RISC SEISMIC

Guvernul vrea consolidarea cladirilor cu risc seismic. Premierul DACIAN CIOLOS sustine ca este nevoie de un plan de reabilitare a acestor cladiri pentru a evita pierderera de vieti omenesti in caz de catastrofa. 

Intre timp, proprietarii de cluburi si restaurante primesc vesti proaste. O noua lege care interzice activitatile comerciale in cladirile cu bulina rosie a fost promulgata de presedintele KLAUS IOHANNIS. 

Vizate sunt toate constructiile existente cu alta destinatie decat cea de locuinta. 

CITESTE SI: CIOLOS, discutii cu ISARESCU privind bugetul pe 2016. Premierul ar putea AMANA majorarea salariilor bugetarilor

Potrivit unei legi promulgate de presedintele KLAUS IOHANNIS, barurile, restaurantele, bancile, magazinele si chiar si primariile care functioneaza in cladiri cu bulina vor trebui sa se mute. 

Zeci de baruri si restaurante din Centrul Vechi al capitalei ar putea fi inchise. Cei mai multi bucuresteni nu le plang de mila patronilor si chiar sunt convinsi ca initiativa este una buna. 
Pe de alta parte, unii patroni de localuri din Centrul vechi spun ca legea este nedreapta si vine mult prea tarziu. 

CITESTE SI: CIOLOS: a fost facut un calendar “etapizat” de discutie pe BUGET. Obiectivul finalizarii si adoptarii, 10 decembrie

Nu vor scapa de aceasta lege nici bibliotecile, supermarket-urile sau primariile, indiferent daca sunt rezultatul conceptiei initiale a constructiei ori, dupa caz, al unor amenajari ulterioare.