Guvernul DANEZ vrea sa lanseze o campanie de DESCURAJARE a potentialilor REFUGIATI

GUVERNUL de la COPENHAGA intentioneaza sa lanseze o CAMPANIE in publicatiile straine prin care sa DESCURAJEZE REFUGIATII care vor sa vina in DANEMARCA, noteaza marti site-ul danez thelocal.

Ministrul de interne danez INGER STOJBERG a declarat recent ca este gata sa lanseze o astfel de CAMPANIE in ziarele straine. Anuntul survine dupa ce cotidianul Jyllands-Posten a dezvaluit continutul unui document potrivit caruia traficantii de fiinte umane au dezvoltat o retea informationala prin care ii ajuta pe SOLICITANTII de AZIL sa compare diferitele niveluri ale ajutorului social lunar in Europa, inclusiv in tari ca DANEMARCA, Germania si Suedia.

CITESTE SI: UE a decis sa inceapa REDISTRIBUIREA a 32.000 de IMIGRANTI din ITALIA si GRECIA 

‘Este ceva ciudat legat de faptul ca un REFUGIAT ar calatori prin mai multe tari — in care ar putea solicita azil — inainte de a se opri in DANEMARCA, Norvegia, Suedia sau Germania”, a declarat STOJBERG pentru postul de radio public danez (DR). In pofida criticilor, CAMPANIA destinata sa DESCURAJEZE potentialii REFUGIATI ce ar intentiona sa vina in DANEMARCA va fi lansata, desi data acesteia si publicatiile straine vizate nu au fost deocamdata decise.

‘Ar putea fi in publicatii din tari ca Turcia sau in alte locuri unde traficantii de persoane pot vedea informatiile respective”, a explicat ministrul danez de interne. Numarul de SOLICITANTI de AZIL din DANEMARCA aproape s-a dublat in 2014, ajungand la 14.815 fata de 7.557 in anul 2013. Estimarile Serviciului de imigrare danez arata ca 2015 ar putea fi un alt an record din acest punct de vedere.

CITESTE SI: ALERTA! Militantii ISIS se strecoara in Europa printre REFUGIATII care cer azil in tarile europene

Sursa foto: bbc