Guvernul de la BUDAPESTA i-a dat REPLICA premierului VICTOR PONTA

UNGARIA a actionat intotdeauna in conformitate cu pozitia comuna europeana referitor la SANCTIUNILE  impotriva RUSIEI, a indicat marti Ministerul de Externe ungar, ca reactie la recentele comentarii ale premierului roman VICTOR PONTA, informeaza agentia MTI.

Agentia Reuters a relatat marti ca VICTOR PONTA, adresandu-se jurnalistilor straini acreditati la Bucuresti, a declarat ca pozitia UNGARIEI fata de Rusia reprezinta un motiv de ingrijorare si ar trebui discutata la nivel european.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: POZITIA UNGARIEI fata de RUSIA reprezinta un MOTIV DE INGRIJORARE 

”Nu vreau sa vorbesc despre un (stat) vecin, dar cred ca pozitia UNGARIEI fata de RUSIA nu este un motiv de ingrijorare doar pentru ROMANIA, dar ar trebui ca aceasta chestiune sa fie discutata la nivel european”, a spus prim-ministrul roman.

Ministerul de Externe de la Budapesta a afirmat ca UNGARIA a actionat intotdeauna in conformitate cu pozitia europeana, in pofida efectelor negative semnificative asupra economiei ungare, noteaza MTI.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, pentru presa straina: Sistemul de JUSTITIE, liber de influenta politica 

Citand date ale Eurostat, Ministerul de Externe ungar a mai precizat ca, in pofida sanctiunilor si a embargoului, Romania a putut sa-si sporeasca exporturile catre Rusia cu 5%.

Sursa foto: jurnalul.ro