GUVERNUL DENUNTA CONTRACTUL CU MICROSOFT. Executivul suspenda efectuarea platilor

GUVERN, CORNELIU CALOTA, ROMANIA, DESTINATIE, IMIGRANTI, FLUX, AJUNGA

GUVERNUL Romaniei denunta contractul cu MICROSOFT. EXECUTIVUL nu vrea sa mai plateasca suma de 100 de milioane de lei, informeaza postul B1 Tv.

SORIN GRINDEANU, ministrul pentru Societatea Informationala, a declarat pentru B1 TV ca GUVERNUL a hotarat sa suspende efectuarea platilor din contractul cu MICROSOFT pana in momentul in care Justitia va face lumina in acest caz.

“Am cerut in instanta, pana la clarificarea situatiei, suspendarea platilor. Este un contract de Buy Out intre 2013 si 2015, era o continuare a contractelor vechi, au mai ramas de platit 100 de milioane de lei. Sa ne spuna justitia daca putem continua cele doua plati”, a lamurit ministrul intr-o interventie telefonica la postul B1 Tv. 

„Nu imi e teama de DNA, mai ales ca sunt ministru de doua saptamani. Noi vrem sa intram in legatura directa cu Microsoft, nu prin intermediari mai mult sau mai putini celebri. S-au livrat niste produse si vrem sa stim daca sunt conform contractului”, a adaugat acesta.

Potrivit sursei citate, GUVERNUL intentioneaza sa actioneze, la randul sau, contractele MICROSOFT in instanta. Mai precis este vorba de contractele din perioada 2013-2015.

CITESTE SI: Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru raman in arest preventiv inca 30 de zile 

Actiunea GUVERNULUI vizeaza atat compania elvetiana prin care Claudiu Florica a vandut Ministerului Comunicatiilor licente in 2013, ca urmare a suplimentarii contractului corupt din 2009, dar si banca Unicredit Tiriac, intrucat aceasta a finantat contractul, preluand creantele GUVERNULUI catre concernul principalului denuntator din dosarul MICROSOFT, relateaza postul Realitatea tv.

Cele doua procese inregistrate pe 30 decembrie la Curtea de Apel Bucuresti si pe 31 decembrie la Tribunalul Bucuresti, ambele pe sectia de Contencios Administrativ, au rolul de a oferi GUVERNULUI o baza legala pentru blocarea, in aceasta toamna, a tuturor platilor catre Unicredit. Ministerul Comunicatiilor este titularul actiunii, intrucat in conturile sale Guvernul prevazuse in bugetul din 2014 nu mai putin de 50 de milioane de euro pentru stingerea contractului pentru achizitia de licente MICROSOFT prin intermediul reselerului D Con Net. AG.

CITESTE SI: Dosarul MICROSOFT a ajuns in PARLAMENTUL EUROPEAN

Sursa foto: realitatea.net