Guvernul din Spania limiteaza avortul

Guvernul spaniol a adoptat un proiect de lege controversat care limiteaza puternic avortul.

Guvernul spaniol a adoptat vineri un proiect de lege care limiteaza puternic avortul si instaureaza un sistem similar celui din 1985, in pofida opozitiei membrilor miscarii feministe si stangii, scrie realitatea.net. Acest proiecte de lege, care trebuie aprobat de Parlament, unde Partidul Popular detine majoritatea absoluta, anuleaza o lege din 2010 a fostului Guvern socialist, care permitea avortul pana la 14 saptamani sau pana la 22 de ani in cazul unei malformatii fetale.

Proiectul de lege fixeaza, mai scrie sursa citata, “doua conditii in vederea permiterii avortului: prima ia in considerare existenta unui grav pericol pentru viata sau sanatatea fizica si psihologica a femeii, in timp ce a doua ia in considerare ca sarcina sa nu fie consecinta unui abuz la adresa libertatii sau integritatii sexuale a femeii”, a explicat ministrul Justitiei, Alberto Ruiz-Gallardon, la finalul Consiliului de Ministri.

Proiectul de lege, promis de liderul conservator spaniol Mariano Rajoy in campania din 2011, a fost criticat de membri ai miscarii feministe si stangii, care denunta faptul ca Spania s-a intors in cu trei decenii.

Sursa foto: realitatea.net