Guvernul grec anunta ca NU VA EMITE o noua moneda si doreste RELUAREA NEGOCIERILOR cu creditorii internationali

Initiativele pentru INCHEIEREA UNUI ACORD INTRE GRECIA SI CREDITORII INTERNATIONALI (UE si FMI) se vor intensifica inca din aceasta seara, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului de la Atena, Gabriel Sakellaridis, dupa incheierea referendumului la care, conform primelor rezultate, grecii au votat IMPOTRIVA ULTIMELOR PROPUNERI ale acestor creditori privind un nou acord de asistenta financiara, ce presupune si masuri de austeritate, transmite AFP.

‘Banca Centrala a Greciei va trimite in aceasta seara o solicitare catre Banca Centrala Europeana. Credem ca exista argumente solide pentru a creste plafonul ELA’, respectiv ajutorul de urgenta pentru bancile grecesti care sunt inchise de o saptamana si risca sa intre rapid in criza de lichiditati, a declarat oficialul grec.

De asemenea, coordonatorul grec privind negocierile cu institutiile financiare, Euclid Tsakalotos, a admis ca guvernul grec NU DORESTE EMITEREA UNEI MONEDE PARALELE CU EURO, contrazicand astfel declaratiile facute in urma cu cateva zile de catre ministrul grec de finante, Yanis Varoufakis. Varoufakis ameninta ca,  in cazul respingerii conditiilor creditorilor, ar putea fi introdusa drahma, o moneda care teoretic ar urma sa fie paritara cu euro.

Conform primelor rezultate comunicate de Ministerul grec de Interne, dupa numararea a 20% din buletinele de vot 60,49% dintre alegatori au votat ‘Nu’, impotriva acordului propus de creditorii internationali.

CITESTE SI: REFERENDUM IN GRECIA: Primele rezultate oficiale partiale indica un VOT IMPOTRIVA PROPUNERII CREDITORILOR. UPDATE