Guvernul Indiei evaluează posibilitatea lansării unei crypto monede de stat

Un grup din cadrul ministerului de finanțe al Indiei, însărcinat să propună reglementări pentru crypto monede, cum ar fi Bitcoin, va recomanda o crypto monedă de stat susținută de guvern.

Quartz raportează că grupul este pregătit să sugereze dezvoltarea unui simbol cripto de stat pe o tehnologie blockchain dezvoltată de guvern. “Evaluăm criptarea și crypto-jurnalul susținut de guvern”, spune Quartz, citând un “oficial guvernamental superior”. Comitetul va recomanda, de asemenea, guvernului să-șii desfășoare propria cercetare și dezvoltare a blockchain, a adaugat oficialul.

O monedă digitală a băncii centrale

Dezvoltarea provine într-un moment în care banca centrală a acceptat să exploreze o monedă digitală emisă de o bancă centrală. În timp ce rapoartele privind o unitate internă la banca centrală dedicată crypto monedelor și cercetării de tip blockchain au fost respinse de Banca Centrală de Rezervă a Indiei (RBI), banca centrală a confirmat formarea unui “grup interdepartamental” însărcinat să studieze “fezabilitatea unei monede digitale bancară centrală (CBDC) “, în raportul său anual 2017-18.

Divizia de cercetare a RBI, la începutul anului 2017, a publicat o curtoazie albă a celui mai important institut de cercetare bancară din India pentru a concluziona în mod clar că tehnologia blockchain “a ajuns suficient de matură” pentru a permite digitizarea rupiei, a monedei națională a Indiei.

Citește și: CETĂȚENII DIN VENEZUELA SUNT OBLIGAȚI SĂ FOLOSEASCĂ PETRO PENTRU A-ȘI TAXA DE PAȘAPORT

Orice monedă digitală garantată de stat emisă de banca centrală va fi evaluată ca echivalentul digital al rupiei indiene. Oficialii au discutat, de asemenea, posibilitatea de a numi criptocurrency “Lakshmi “, după zeița hindusă a bogăției și a prosperității.

Revelația oficialului a venit puțin peste un an după ce guvernul indian a impus o interdicție controversată asupra denominațiilor de numerar fizic pentru a face ca 90% din notele valutare ale Indiei să fie depășite peste noapte. După rularea fără precedent a demonetizării, guvernul central indian a anunțat de atunci inițiativa “Cashless India” ca un pivot pentru plățile digitale în economia de zi cu zi.

Efortul Indiei de a dezvolta “moneda Lakshmi”, dacă este adevărat, va urma drumul controversatului cripto-venezuelian “petro”. Susținută de rezervele mari de petrol ale țării, Petro este prima crypto monedă de stat din lume. Născută din necesitatea evitării sancțiunilor financiare conduse de S.U.A., Petro ar putea fi în curând urmată propriile crypto monede de stat lansate de Iran.