GUVERNUL “INGHEATA” SALARIILE PENTRU BUGETARI

Maririle de salarii pentru profesori si medici nu vor deveni prea curand realitate. Potrivit unor surse, la Guvern au avut loc noi calcule privind aplicarea legii salarizarii unitare, iar o crestere a lefurilor bugetarilor ar presupune un efort bugetar mult prea mare, informeaza postul B1 TV.

In aceste conditii, nu exista bani suficienti pentru niciun fel majorare. Medicii de familie se afla acum in plin protest si avertizeaza ca nu vor elibera retete compensate nici luni. Dupa mai multe intalniri care au avut loc la Palatul Vicoria intre premierul Dacian Ciolos si reprezentantii ministerelor care sunt in masura sa ia decizii in acest sens, adica ministerul Muncii si cel al Finantelor Publice, s-a discutat pe aceasta tema si s-a stabilit ca anul aceste nu sunt bani pentru mariri salariale. Asadar, conform unor surse, salariile bugetarilor sunt inghetate in anul 2016.

Ramane de vazut ce se va intampla incepand din 2017, in conditiile in care anul acesta salariul minim pe economie ajunge la 1.250 de lei, incepand de la 1 mai.

Sursa foto: ziarul financiar