GUVERNUL ISRAELIAN promite ”TOLERANTA ZERO” fata de EXTREMISTII EVREI

Guvernul israelian, supus unor puternice presiuni, a anuntat duminica adoptarea unor masuri punitive IMPOTRIVA EXTREMISTILOR EVREI dupa uciderea unui BEBELUS PALESTINIAN, care a ars de viu, si moartea unei ADOLESCENTE EVREICE, care a fost INJUNGHIATA impreuna cu alte cinci persoane in timpul PARADEI GAY la Ierusalim joi seara, premierul Benjamin NETANYAHU promitand o “TOLERANTA ZERO” EXTREMISMULUI, informeaza AFP.

La Ierusalim, confruntari i-au opus din nou pe palestinieni politistilor israelieni pe Esplanada Moscheilor inaintea revenirii la calm, dupa doua zile de proteste in Cisiordania si Ierusalim, care au degenerat in adevarate lupte cu armata israeliana.

Un bebelus palestinian de 18 luni A ARS DE VIU vineri dupa un atac al EXTREMISTILOR EVREI care au aruncat coctailuri Molotov in locuinta familiei sale din nordul Cisiordaniei. Parintii si fratele lui au fost spitalizati in stare critica si se zbateau duminica inca intre viata si moarte, potrivit medicilor.

CITESTE SI: ISRAEL: O minora, injunghiata la GAY PRIDE IERUSALIM, a MURIT

In cursul serii, doi adolescenti palestinieni AU PIERIT sub gloantele armatei israeliene. Joi, la Ierusalim, un extremist evreu recidivist a atacat cu cutitul participanti la parada gay, facand sase raniti, intre care o adolescenta care a decedat duminica.

Dezaprobarea acestor fapte a fost generala, de la opozitia israeliana pana la ONU, atacurile fiind considerate posibile din cauza impunitatii de care se bucura — potrivit diferitelor organizatii neguvernamentale — colonistii si alti activisti de extrema-dreapta. Manifestatii au avut loc sambata in tot Israelul pentru a denunta aceste atacuri.

Premierul Benjamin Netanyahu a promis duminica “TOLERANTA ZERO” extremistilor evrei, iar ministrul apararii Moshe Yaalon a autorizat plasarea in detentie administrativa a EXTREMISTILOR EVREI. Aceasta masura, rezervata de obicei palestinienilor, ar putea da anchetatorilor suficient timp pentru a reuni probele necesare unui proces.

Dar la trei zile dupa moartea bebelusului palestinian, autorii atacului sunt in continuare neprinsi, iar palestinienii isi pun putina speranta in guvernul israelian pe care sustinatorii colonizarii si ai dreptei nationaliste si religioase il sustin, comenteaza AFP.

Sursa foto: ynetnews