Guvernul japonez face eforturi pentru simplificarea depunerilor fiscale pentru crypto monede

Comisia fiscală din Japonia caută modalități de simplificare a sistemului actual de depunere a taxelor pentru crypto monede, pentru a se asigura că investitorii își raportează cu precizie câștigurile. Comisia, care ghidează politica fiscală și sfătuiește premierul, a organizat o adunare generală pe 17 octombrie pentru a discuta eventualele îmbunătățiri ale procesului, anunță cotidianul Sankei.

Comitetul se referă la planificarea unui nou sistem care ar standardiza procesul de depunere a taxelor și va facilita contribuabililor să își calculeze profiturile din vânzările de active digitale împotriva ambelor monede fiat și altor crypto monede.

În prezent, calcularea profiturilor din crypto monede poate fi greoaie, arată raportul, adăugând că prețul pentru o crypto monede pe diferite burse poate varia, în timp ce modul în care diferite platforme stochează datele istorice ale tranzacțiilor nu este, de asemenea, standardizat. Astfel, contribuabilii pot considera că este dificil să depună o depunere corespunzătoare a taxelor.

Citește și: CRYPTO MONEDELE AU NEVOIE DE MAI MULTE REGLEMENTĂRI DECÂT ALTE MĂRFURI

“Deoarece este necesar să se ia în considerare alte cadre decât sistemul de impozitare și practicile comerciale, vom organiza o mică reuniune a experților pentru a aprofunda discuția în timp ce ascultăm opinii externe”, a declarat Minoru Nakazato, președintele Comitetului fiscal.

În prezent, profiturile din vânzarea de crypto monede în Japonia se încadrează în “venituri diverse”. Se aplică o rată de impozitare variabilă de la 15 la 55 de procente, în funcție de valoarea reală a câștigurilor care depășește un prag de 200.000 de yeni pe an sau de aproximativ 1.800 de dolari.

În luna iunie, parlamentarii din Japonia au ridicat problema schimbării taxei pentru crypto monede de la clasificarea actuală la cea a “impozitării declarate separate”, deși vicepremierul japonez a respins acea sugestie în acel moment.