Guvernul lanseaza programul “primul loc de munca” pentru tineri

Dupa modelul “prima casa” sau “prima masina”, Guvernul Romaniei va lansa incepand cu luna viitoare programul “primul loc de munca” pentru tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani. 

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a spus ca persoanele interesate vor putea fi angajate in administratia publica, dar si la companii de pe piata romaneasca, dispuse sa externalizeze unele servicii.

Pe de-o parte, cream o posibilitate ca tinerii studenti sau elevi sa lucreze, practic, in administratia publica centrala sau locala, acolo unde este nevoie de resursa umana pregatita si ii platim pentru acest lucru. Pe de alta parte, putem solutiona locuri de munca pentru cei care fie au absolvit o facultate sau un liceu, cu sau fara diploma de absolvire, pentru ca usor-usor ei sa-si gaseasca asa cum isi doresc cu totii, acea activitate de zi cu zi“, a declarat Eugen Teodorovici la Radio Romania Actualitati.
 
Facand referire la absorbtia fondurilor europene in tara noastra, Teodorovici a spus ca acest segment se confrunta cu doua probleme: utlizarea partiala a sumelor alocate si folosirea lor pentru proiecte care nu au un impact real asupra economiei. Eugen Teodorovici a explicat ca isi doreste o simplificare a intregului sistem printr-un pachet de masuri la care se va lucra de luna viitoare.