GUVERNUL MODIFICA, DIN NOU, CODUL RUTIER

GUVERNUL a publicat un nou PROIECT de MODIFICARE a CODULUI RUTIER. Iata cateva dintre principalele modificari, informeaza economica.net. GUVERNUL interntioneaza sa modifice din nou OUG 195/2002, referitor la circulatia pe drumurile publice. Printre principalele modificari sunt urmatoarele:

Posesorii unui permis de categorie B vor putea sa conduca, pe drumurile publice, tractoare cu masa maxima de 3,5 tone, noteaza economica.net.

Se clarifica regimul cetatenilor straini care locuiesc de cel putin sase luni in Romania si care pot solicita obtinerea unui permis de conducere.

CITESTE SI: AMENZILE RUTIERE cresc incepand cu 1 iulie 2014

Permisul de conducere poate fi anulat chiar si in varianta in care soferul care a provocat un deces sau vatamare corporala primeste drept pedeapsa amenda, nu doar daca este condamnat la inchioare. Noua forma stabileste drept conditie de anulare a permisului de conducere situatia urmatoare: “titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva la pedeapsa inchisorii sau amenzii ori cand instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie”. Forma actuala, aflata acum in vigoare, este mai putin specifica: “titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie”.

CITESTE SI: PUNCTUL DE AMENDA pentru soferii care incalca regulile de circulatie, mai mare de la 1 iulie

Sursa foto: realitatea.net