GUVERNUL PONTA 3: Razvan Cotovelea, Codrin Scutaru si Attila Korodi, posibili ministri in noul Executiv. Surse

NOUL GUVERN

USD si UDMR au semnat, luni dupa-amiaza, protocolul de intrare la guvernare, ungurii primind la schimb doua ministere, un post de vicepremier si 14 secretari de stat. Va prezentam mai jos schita noului Guvern Ponta 3, potrivit unor informatii vehiculate pe surse. La ora 16.30, premierul va anunta oficial cine sunt ministrii noului cabinet.

Guvernul ar urma sa mearga, marti, in Parlament, pentru a primi votul de investitura, insa presedintele Traian Basescu a anuntat deja ca ar putea ataca Guvernul Ponta 3 la Curtea Constitutionala. Pentru validarea noului cabinet Ponta, Guvernul are nevoie de 288 de voturi. Liberalii au anuntat deja ca vor vota impotriva.

Astfel, la Ministerul Sanatatii, ar urma sa fie numit Nicolae Banicioiu, la Ministerul Comunicatiilor – Razvan Cotovelea, iar la Ministerul pentru IMM-uri, Codrin Scutaru.

Presedintele UDMR, Kelemen Kelemen a precizat ca el va detine postul de vicepremier si de ministru al Culturii, iar la Mediu va fi numit Attila Korodi. In ceea ce priveste posturile de secretari de stat, Kelemen a precizat ca UDMR a tinut cont de proportia pe care o are in coalitia de guvernare, fiind vorba despre 14 pozitii de secretari de stat.

“Am constatat ca in acest moment Romania are nevoie de stabilitate guvernamentala si contributia noastra este extrem de importanta tinand cont de toata situatia din Romania si din jurul nostru”, a spus Kelemen Hunor.

UDMR va primi 14 posturi de secretar de stat, desi conform ponderii parlamentare, trebuia sa primeasca mai putine locuri, respectiv 8-9.