Guvernul, Radu Stroe si STS sunt considerati principalii vinovati in cazul tragediei din Apuseni – sondaje de opinie

Un sondaj telefonic (CATI – Computer Assisted Telephone Interview) realizat de CSOP in perioada 30 ianuarie – 1 februarie pe un esantion de o mie de persoane si avand o marja de eroare de + / – 3,1% a relevat faptul ca Guvernul si ministrul demisionar de la Interne, Radu Stroe, se fac vinovati de gestionarea catastrofala a operatiunilor de salvare din Apuseni, ca urmare a accidentului aviatic in care si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta la medicina Aurelia Ion, informeaza Revista 22.

In aceeasi ordine de idei, 76% dintre respondentii unui alt sondaj CSOP, comandat de aceasta data de Evenimentul Zilei si B1 Tv, sunt de parere ca Guvernul este vinovat pentru intarzierea operatiunilor de salvare.

Citeste si: Tragedie aviatica Apuseni. Victor Ponta: Raportul Oprea este mult mai mare 

De asemenea, 68 % dintre cei chestionati cred ca fostul ministru de Interne, Radu Stroe, este responsabil de proasta gestionare a operatiunilor de salvare. Totodata, 49% dintre acestia au spus ca ministrul Administratiei, Liviu Dragnea, este responsabil , iar 47% cred ca ministrul Apararii, Mircea Dusa, este cel vinovat.

Pe de alta parte, activitatea secretarului de stat din ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a fost considerata buna de 69% dintre respondenti.

Un alt sondaj, realizat de aceasta data de site-ul ziare.com in perioada 24-28 ianuarie si la care au raspuns 4.816 persoane, a ajutat la intocmirea unui clasament al celor considerati vinovati de intarzierea peste masura a operatiunilor de salvare ale victimelor tragicului accident aviatic din Apuseni dupa cum urmeaza:

1. Guvernul – 48,40%
2. STS – 24.00%
3. ROMATSA – 13.74%
4. MAI – 4,69%
5. Raed Arafat – 3,51%
6. Altele – 2.76%
7. IGSU – 2.57%
8.  Politia – 0,33%

Sursa foto: realitatea.net