Mirel Palada, reactie la declaratia lui Basescu: Presedintele este o persoana iresponsabila, care opreste un buget ca sa arate ca are putere

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a reactionat la declaratiile presedintelui Traian Basescu, facute duminica seara la Palatul Cotroceni. Mirel Palada  a spus, la RTV, ca seful statului “era obosit si nu putea sa gandeasca economic limpede” si a punctat ca “prestatia domniei sale a fost aberanta”.

“A tinut sa iasa azi (duminica – n.r.), pentru ca zilele urmatoare urmeaza sa se intample unul dintre cele mai importante evenimente de politica externa din ultimii ani (vizita premierului chinez in Romania – n.r.), iar Basescu are 0% contributie si incearca sa il acopere si sa faca scandal”, a spus Palada.

Mirel Palada a mai adaugat ca Traian Basescu “da foc la o tara intreaga, fara sa se gandeasca la consecinte” si a adaugat ca seful statului vrea sa fie contra proiectului referitor la bugetul pe 2014 pana la capat.

“Presedintele este o persoana iresponsabila, care opreste un buget pentru ca vrea sa arate ca are putere in continuare. A facut claculele pe genunchi. A exista deja un comunicat de la Banca Nationala a Romaniei, care a spus ca nu se va reflecta cresterea accizelor in cresterea preturilor, dar presedintele se pricepe la toate”, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

Totodata, pe pagina sa de Facebook, Mirel Palada a lansat un atac dur la adresa presedintelui Basescu: “Basescu este speriat, incoerent si matrafoxat”.

“Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent si matrafoxat. In disperarea sa, ca un lame duck pe cale sa termine sceneta, si-a facut curaj cu inca cincizeci de cinci sute si a iesit sa acopere spatiul mediatic. ‘Garcon! Inca un carton la domnu’, sa mai citesc aici la ziaristii care nu au economisti in redactii'”, a scris Mirel Palada pe Facebook.

“Cu mare parere de rau, cineva trebuie sa constate ca regele e gol. Pardon, ca presedintele e beat. Nu numai de putere. In seara asta, Presedintele Romaniei se incurca in asemenea hal in limba incat concluzia e indubitabila: ii e frica. Si pentru a-si invinge frica, si pentru a incerca sa acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, inca un carton la domnu’. Isi face curaj sa respinga bugetul Romaniei, sa blocheze o tara intreaga. Garcon, inca un carton la domnu’. Alcoolul dicteaza: Dupa dinsul, potopul! Stai, ca-l trimite si la Curtea Constitutionala. Nici n-a asteptat sa vina concluzia de la Parlament ca stie deja ca se va pune contra pana la capat. Garcon, inca un buget la domnu’…”, a mai aratat Palada.

Traian Basescu a criticat, duminica, decizia Guvernului de a creste accizele la carburanti cu 7 eurocenti incepand din 2014, sustinand ca aceasta majorare va avea impact asupra intregii economii. El a mai afirmat ca va retrimite proiectul in Parlament daca nu se va renunta la aceasta majorare.