GUVERNUL s-a hotarat: Cumpara AVION pentru deplasarile lui IOHANNIS si PONTA – document

GUVERNUL va achizitiona o AVION SPECIAL  pentru deplasarile externe ale demnitarilor (presedinte, premier, presedintii celor doua camere ale Parlamentului), la putin timp dupa solicitarea oficiala venita din partea Administratia Prezidentiala.

In Monitorul Oficial a fost publicat un ordin al premierului VICTOR PONTA prin care se contituie o comisie speciala pentru negocierea achizitionarii unei AERONAVE. Asemenea tentative de achizitionare a unei AERONAVE PREZIDENTIALE au mai avut loc in ultimii ani, insa nu s-a ajuns la un acord.

CITESTE SI: PRESEDENTIA, GUVERNUL si SPP incep DISCUTII pentru AERONAVA DEMNITARILOR 

Boeing-ul 707-3K1C Carpati, cunoscut drept AERONAVA PREZIDENTIALA, a fost vandut in 2012 de autoritatile romane si opereaza din 2014 in misiuni militare ale SUA si ale NATO. AVIONUL care a fost utilizat de fostul dictator Nicolae Ceausescu, dar si de Traian Basescu pana in 2010, a fost vandut companiei americane Omega Air cu suma de 2 milioane euro. AERONAVA nu mai avea permisiunea de a ateriza pe mai multe aeroporturi din Europa din cauza nivelului ridicat de zgomot produs.

CITESTE SI: PONTA, despre achizitionarea unui AVION PREZIDENTIAL: Este de DEMNITATEA unei TARI 

Sursa foto: adevarul.ro