Guvernul sesizeaza organele de urmarire penala pentru nereguli in Programul bazelor sportive

Guvernul a sesizat organele de urmarire penala pentru NEREGULI identificate la obtinerea de FONDURI si acordarea de catre unele autoritati locale, in perioada 2006-2012, a unor contracte derulate prin Programul de dezvoltare a infrastructurii si a unor BAZE SPORTIVE in mediul rural.

Concluziile au rezultat din VERIFICARI efectuate, prin esantion, de Corpul de control la administratiile locale din orasul Petrila si comuna Ilia (judetul Hunedoara), comuna Stefan cel Mare (judetul Calarasi), comunele Aghiresu si Mihai Viteazu (judetul Cluj), comunele Corbii Mari si Rascaieti (judetul Dambovita), comuna Roata de Jos (judetul Giurgiu), comuna Turt (judetul Satu Mare), comuna Snagov (judetul Ilfov) si comuna Teisani (judetul Prahova), scrie Mediafax.

Citeste si: BASESCU: LA VICTOR PONTA, TOT CE NU INTELEGE ESTE FASCISM. UN OM PROFUND INCULT

Inspectorii acuza astfel ca administratia locala din comuna Teisani a folosit documente FALSIFICATE pentru justificarea FONDURILOR primite la realizarea unei retele de apa potabila, ca a fost acordat cu 1,49 milioane lei mai mult decat s-a solicitat prin cererea de finantare pentru primaria Petrila la realizarea unui canal de ape menajere, ca primaria Rascaeti a acordat ilegal un contract de 1,5 milioane lei pentru amenajarea unui pod si ca la Mihai Viteazu au fost subcontractate lucrari cu incalcarea prevederilor contractuale.

CORPUL DE CONTROL mai acuza autorizarea ILEGALA a unor lucrari, prezentarea de date false in documentele de receptie, schimbarea destinatiei FONDURILOR alocate de la buget, plata nejustificata a unor lucrari neexecutate, cheltuirea ineficienta a FONDURILOR publice pentru obiective de investitii care nu au fost puse in functiune.

Citeste si: PLANGERE PENALA PE NUMELE PREMIERULUI VICTOR PONTA

Inspectorii mai remarca faptul ca, in comuna Roata de Jos, a fost declarata castigatoare o oferta care continea cantitati excesive si bunuri nesolicitate pentru dotarea unei BAZE SPORTIVE, respectiv a fost solicitata o pereche porti handbal, dar au fost ofertate trei perechi, a fost solicitata o pereche plasa porti, dar au fost ofertate tot trei perechi, au fost solicitate patru birouri in vestiare, dar au fost ofertate 48 de birouri, fiind ofertat si un dulap nesolicitat.

Neregulile sunt prezentate dupa ce, saptamana trecuta, Guvernul a anuntat identificarea unor NEREGULI comise de mai multi fosti primari, preponderent de la PDL, la contracte finantate din Fondul de Mediu.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat atunci ca Elena Udrea semna alocarea de bani, in perioada interimatului la Ministerul Mediului.

Citeste si: GUVERNUL PUNE TUNURILE PE FOSTII PRIMARI DIN PARTEA PDL. AFLA MOTIVUL

Udrea a precizat atunci ca niciuna dintre NEREGULILE constatate in nota de informare privind Fondul de Mediu nu a avut loc intre noiembrie-decembrie 2009, perioada in care a condus interimar Ministerul Mediului.

Ea a mai aratat ca Programul de dezvoltare a infrastructurii si a unor BAZE SPORTIVE din mediul rural nu a fost coordonat de Ministerul Dezvoltarii, ci de prim-ministru.

Sursa foto: oradeapress.ro