Guvernul si FMI vor reanaliza etapele de privatizare a CFR Marfa

Guvernul si reprezentantii delegatiei Fondului Monetar International (FMI) au convenit, vineri, la Palatul Victoria, sa reanalizeze toate etapele procedurii de privatizare a CFR Marfa. Analiza are ca scop identificarea tuturor motivelor care au condus la esecul operatiunii, fara sa stabileasca un termen pentru incheierea procesului de vanzare, informeaza Mediafax.

“S-a convenit cu acest prilej ca procedura de privatizare sa fie reanalizata, in vederea identificarii acelor prevederi care au impiedicat finalizarea cu succes a procesului. Vor fi analizate toate aspectele tehnice”, noteaza sursa amintita.

Vanzarea a 51% din CFR Marfa catre Grup Feroviar Roman (GFR), companie detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putut fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, a declarat, marti, ca noul calendar al privatizarii va fi discutat cu FMI si CE astfel incat la sfarsitul acestei saptamani, in sedinta de vineri a Guvernului, sa poata prezenta calendarul in principiu agreat.

Sursa foto: realitatea.net