Guvernul sud-coreean a interzis propriilor oficiali să dețină sau să tranzacționeze crypto monede

Guvernul sud-coreean a interzis propriilor oficiali să dețină și să tranzacționeze crypto monede.  Este pentru “prima dată când guvernul a formulat, oficial, o interdicție de acest gen pentru toți funcționarii publici”, informează Maeil Business.

Potrivit Maeil Business, Ministerul de Management al Personalului a emis un document intitulat “Deținătorii de crypto monede și informații referitoare la tranzacții pentru funcționarii publici”, în care se menționează că funcționarii care s-au dovedit a fi implicați în tranzacționarea de crypto monede “încalcă interdicția obligațiilor de toleranță din legea funcționarilor publici “și fac obiectul unor acțiuni disciplinare, mai ales dacă activitățile interzise apar în timpul programului de lucru.

Documentul subliniază că interdicția va fi aplicată tuturor ministerelor guvernamentale. “Chiar dacă nu există nici o relevanță la locul de muncă (funcționari publici) aceștia ar putea fi supuși disciplinei”. Fiecare minister va fi responsabil pentru punerea în aplicare a oricărei acțiuni disciplinare pe care o consideră necesară, potrivit lui Maeil Business.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Poziția guvernului față de crypto monede din Coreea de Sud, considerată cea mai mare piață mondială de crypto monede după Statele Unite și Japonia din februarie 2018, a fost uneori neclară. În decembrie 2017, piețele de crypto monede au reacționat confuz cu privire la zvonurile referitoare la interzicerea completă a crypto monedelor din Coreea de Sud. Mai târziu, guvernul de la Seul a confirmat că nu are “intenția” de a interzice sau de a “suprima” tranzacționarea crypto monedelor.

Potrivit lui Maeil Business, Comisia pentru Servicii Financiare (FSC), Comisia pentru comerțul echitabil și șeful Oficiului pentru coordonarea politicii guvernamentale Hong Nam-ki au avertizat anterior angajații să se abțină de la investițiile în crypto monede.

În ianuarie 2018, oficialii sud-coreeni din cadrul Serviciului de Supraveghere Financiară (FSS) au fost acuzați de scurgere de informații referitoare la tranzacționarea crypto monedelor. Șeful FSS Choi Hyung-sik a confirmat ulterior acuzațiile.