Guvernul suedez RENUNTA la ALEGERILE ANTICIPATE

Guvernul de stanga suedez a anuntat sambata ca a ajuns la un acord cu opozitia de centru-dreapta, ceea ce ii permite sa nu mai convoace ALEGERI LEGISLATIVE ANTICIPATE si sa rezolve criza politica in care extrema dreapta a aruncat tara, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

“Acest acord convenit de noi permite unui guvern minoritar sa guverneze, iar guvernul nu va mai organiza alegeri anticipate”, in luna martie, asa cum anuntase la inceputul acestei luni, a declarat premierul suedez Stefan Lofven, inconjurat de reprezentanti ai Verzilor, aliatul sau in guvern, si ai celor patru partide ale Aliantei (centru-dreapta), intr-o conferinta de presa la Stockholm.

Citeste si: ATENTAT de CRACIUN intr-o MOSCHEE din SUEDIA: CINCI oameni au fost RANITI

La inceputul lunii decembrie, guvernul convocase ALEGERI ANTICIPATE pentru 22 martie — primele in Suedia din 1958—pentru a depasi criza politica provocata de extrema dreapta care vrea sa schimbe politica de imigratie pe care o considera prea generoasa.

Democratii din Suedia (extrema dreapta) respinsesera bugetul guvernului si votasera in favoarea celui al opozitiei, constrangandu-l pe premier sa anunte ALEGERI ANTICIPATE.

Citeste si: Membru al Partidului Liberal din Suedia: Romanii mor de foame, iar in tara se construiesc mega-catedrale

Acordul anuntat sambata presupune ca actualul guvern minoritar va putea sa obtina adoptarea bugetului sau cu sprijinul pasiv al formatiunilor de centru dreapta.

Sursa foto: wikipedia.org