Guvernul trimite AUTOCARE pentru a-i aduce in tara pe ROMANII blocati in Albena

ROMANII blocati in Bulgaria, la Albena, care nu au cu ce sa ajunga in tara, vor fi adusi cu autocare puse la dispozitie de Guvernul Romaniei. Ministrul Florin Jianu a anuntat ca si masinile avariate ale acestora vor fi aduse in tara gratuit.

Circa 200 de ROMANI sunt blocati in regiunea Varna, in urma INUNDATIILOR devastatoare care au provocat moartea a peste 10 persoane. Potrivit ministrului pentru IMM-uri si Turism, Florin Jianu, niciun ROMAN nu a fost ranit. 

Citeste si: MAE: 1.000 DE ROMANI IN ZONA AFECTATA DE INUNDATII DIN BULGARIA

La Guvern a fost constituita o celula de criza. Reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne si ai Ministerului Afacerilor Externe urmareste situatia ROMANILOR din zonele afectate de INUNDATII din Bulgaria. 
MAE ii informeaza pe cetatenii ROMANI aflati in situatii deosebite in statiunile bulgaresti afectate de recentele INUNDATII pot apela telefonul de urgenta al ambasadei: 00359 879 440 758.

Citeste si: 200 DE TURISTI ROMANI AU FOST EVACUATI DIN ALBENA

Totodata, potrivit MAE, ambasada Romaniei de la Sofia estimeaza, pe baza apelurilor telefonice, ca numarul ROMANILOR afectati de INUNDATIILE de pe litoralul bulgaresc este de aproximativ 1.000 de persoane, potrivit Ministerului de Externe. 

Sursa foto: desteptarea.ro