Guvernul turc ancheteaza doctorii care au oferit asistenta medicala protestatarilor

Guvernul de la Ankara a lansat numeroase anchete impotriva doctorilor care i-au tratat pe manifestantii raniti in timpul ciocnirilor violente care au avut loc in Turcia, intre fortele de ordine si contestatarii lui Recep Erdogan.

Uniunea Medicilor din Turcia (TTB) a semnalat incepere acestor anchete care ii vizeaza pe medicii care le-au acordat ingrijiri manifestantilor protestatari. Sute de infirmieri, medici, asistenti si farmacisti au acordat primul ajutor celor peste 7.500 de raniti inregistrati de la inceputul miscarilor populare din Turcia si pana in prezent.

“Inspectorul sef al Ministerului Sanatatii, Iyzzet Tasçi a declarat, intr-un mesaj adresat, la 13 iunie, Camerei Medicilor din Istanbul, ca a lansat o ancheta asupra infirmeriilor improvizate, care au tratat membrii miscarii de rezistenta” la Istanbul, a afirmat Osman Öztürk, din partea TTB, intr-o conferinta de presa. “Acestia ne cer sa le transmitem cu promptitudine lista cu numele celor care au lucrat in aceste infirmerii, dar si a pacienţtilor care au fost tratati”, a adaugat medicul.

Sursa foto: it.euronews.com