Guvernul va adopta rectificarea bugetară și fără avizul CSAT! Ce spune premierul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va adopta rectificarea bugetară, precizând că a fost îndeplinită obligaţia de a cere avizul CSAT.

Viorica Dăncilă a susţinut că sunt asigurate fondurile necesare pentru funcţionarea tuturor instituţiilor statului. “Soluţia aleasă de Guvern este să meargă mai departe cu adoptarea rectificării bugetare. Ne-am îndeplinit obligaţia de a cere CSAT un punct de vedere”, a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a spus că a primit ”cu uimire” declaraţia de marţi a preşedintelui Klaus Iohannis în care a anunţat suspendarea şedinţei CSAT. Premierul a cerut desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT de marţi.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, joi, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018.

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să să elaboreze un nou proiect.

Sursa foto: realitatea