GUVERNUL va da mai multi bani IMIGRANTILOR! SUMA va fi de aproape 7 ori mai MARE

GUVERNUL PONTA a aprobat proiectul de lege prin care va mari suma alocata celor care vin in Romania ca IMIGRANTI, de aproape 7 ori. Daca inainte li se ofereau 162 de lei pe luna pentru hrana, cazare si alte cheltuieli, de acum li se vor acorda in lunile de vara suma lunara de 1.117 lei, iar pentru sezonul rece 1.185 lei. Sumele acordate sunt cu aproximativ 25 la suta mai mari decat pensia medie acordata in tara noastra.

Daca pana in prezent, statul era dispus sa plateasca pentru fiecare imigrant 162 de lei lunar pentru hrana, cazare si alte cheltuieli, suma a fost marita de aproape 7 ori. Guvernul Ponta a decis ca alocatiile refugiatilor sa fie de 1.117 lei lunar in sezonul cald si 1.185 lei lunar in sezonul rece. Practic, aceste sume stabilite sunt cu 25 la suta mai mari decat pensia medie in Romania, pe care institutul national de statistica a estimat-o la 890 de lei.

CITESTE SI: CRIZA REFUGIATILOR: ROMANIA VA ACORDA UN SPRIJIN UMANITAR DE 988 MII LEI SERBIEI

Proiectul de lege adoptat de Guvern va permite imigrantilor sa primeasca bani in scopul inchirierii unor spatii de locuit. Suma in acest caz este de 500 de lei , pentru maximum un an de zile. Beneficiari vor fi doar solicitantii de azil care nu au loc in spatiile de cazare administrate de Inspectoratul General pentru Imigrari.

“La elaborarea proiectului de lege s-a avut in vedere adaptarea conditiilor de primire a solicitantilor in scopul respectarii angajamentelor asumate de Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, de aliniere la standardele europene in materie de azil si de a contribui, in egala masura, la dezvoltarea sistemului european comun de azil”, precizeaza guvernul intr-un comunicat.

CITESTE SI: PONTA RECUNOASTE: IN CAZUL CRIZEI REFUGIATILOR PE HARTIE STAM BINE, IN REALITATE STAM MAI PROST

In ceea ce priveste comparatia cu sumele pe care le primesc pensionarii, potrivit INS, in primul trimestru al acestui an erau inregistrati aproximativ 700.000 de persoane cu pensie de invaliditate, cu o pensie medie de 596 de lei.

Sursa foto: jurnalul