LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL a fost AMANATA pentru un an in SEDINTA de GUVERN. UPDATE

Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, proiectul de ordonanta de urgenta pentru prorogarea termenului de intrare in vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice, informeaza un comunicat al Executivului.

UPDATE 12.45: LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL a fost AMANATA pentru un an in SEDINTA de GUVERN de astazi, informeaza postul B1 Tv. Aceasta amanare este cauzata de faptul ca legea nu poate fi aplicata in acest moment, aceasta urmand sa intre in vigoare in luna decembrie a anului 2016.

Legea insolventei persoanelor fizice a fost publicata in Monitorul Oficial in 26 iunie si urma sa intre in vigoare la sfarsitul lunii decembrie, avand prevederea expresa inclusa in lege ca va intra in vigoare la sase luni de la publicare, informeaza postul Romania Tv.

Executivul ia in discutie si un proiect de hotarare pentru suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului si Sportului din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe anul 2015 pentru premierea handbalistelor si tehnicienilor pentru obtinerea locului al III-lea la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Danemarca.

Pe ordinea de zi a sedintei de Guvern s-ar putea afla si un proiect de ordonanta de urgenta pentru prorogarea unor termene prevazute de Legea nr. 2/2013 privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, precum si pentru pregatirea punerii in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila si un proiect de hotarare privind faptele pentru care se inscriu informatii in cazierul fiscal al contribuabililor, potrivit legislatiei in vigoare.

Potrivit sursei citate, proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, precum si modificarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/prescolar si stabilirea finantarii de baza a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, care se asigura din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/prescolar, se mai afla pe agenda Executivului.

Guvernul mai discuta si proiectele de hotarare referitoare la prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotararii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014-2015 si la alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2015, pentru unele unitati administrativ-teritoriale.

Alte acte normative ale sedintei sunt proiectele de hotarari referitoare la inscrierea in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si darea in administrarea Serviciului Roman de Informatii a unui imobil aflat in domeniul public al statului, precum si la unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.

Sursa foto: gandul