Guvernul vrea sa recupereze un coif dacic si cateva opere semnate de Brancusi

Guvernul face demersuri pentru a rascumpara de la un institut de arta apartinand primariei orasului american Detroit, intrat in incapacitate de plata, un coif princiar de parada geto-dacic de argint si o sculptura si cateva desene de Brancusi, au declarat surse guvernamentale.

Potrivit acestora, subiectul a fost discutat in sedinta de miercuri a Guvernului, la initiativa ministrului Culturii, Daniel Barbu.

“Coiful princiar de parada deto-dacic nu este singura piesa din colectia Institutului de Arte Frumoase din Detroit care ar putea prezenta interes pentru intregirea patrimoniului cultural romanesc, printre obiectele culturale fiind si o sculptura a lui Constantin Brancusi si cateva desene ale marelui sculptor”, au precizat surse din cadrul ministerului Culturii.

Detroit a devenit cel mai mare oras american care s-a declarat in faliment, iar autoritatile locale au in vedere vanzarea mai multor actve din patrimoniul Primariei, inclusiv obiecte de arheologie si opere de arta apartinand Institutului de Arte Frumoase.

Sursa foto: rtv.net