Guy Verhofstadt, liderul liberalilor europeni: Romanii nu sunt un pericol

Guy Verhofstadt, presedintele Grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, apara drepturile romanilor plecati la munca in strainatate. Fostul premier al Belgiei trage un semnal de alarma cu privire la extremismul instalat in politicile externe ale mai multor tari importante din UE.

“Nu e un pericol proiectul european , ci o oportunitate. De cand Romania a intrat in UE, li s-a dat romanilor posibilitatea sa fie foarte activi.

Este scandalos ca anumite partide politice(n.r.- din Marea Britanie) vor sa provoace frica oamenilor, cum ca romanii sau polonezii ar fi un pericol. Nu e niciun pericol! E o mobilitate care intensifica cresterea economica”, a declarat Verhofstadt in studioul Realitatea Tv.

Cat despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen, presedintele ALDE a declarat: “Aceasta crestere a mobilitatii ar putea sa provoace ocuparea locurilor de munca(n.r- din tarile dezvoltate ale UE) carea cum nu sunt ocupate. Ca grup liberal, suntem in favoarea ideii ca Romania sa fie integrata in toate politicile UE”,  a mai spus fostul premier al Belgiei din perioada 1999-2008.

Citeste si: Crin Antonescu: Pentru Romania, proiectul european este vital

“Toate comunitatile pot sa aiba aceleasi drepturi. Exista o tendinta nationalista si populista care foloseste conflictele etnice pentru a se intari. Populismul nationalist nu a rezolvat niciodata problemele.

Conservatorii nu au reteta de a se iesi din criza. Socialistii vor mai multe datorii…”, a punctat liderul ALDE.

Sursa foto: captura Realitatea Tv