Hackeri au furat date de la Bundestag in urma unui atac informatic, anunta Berlinul

Hackeri au furat date de la Bundestag in timpul unui atac informatic comis in urma cu doua saptamani, a confirmat o purtatoare de cuvant a Camerei inferioare a Parlamentului federal german, dar era neclar cine se afla in spatele atacului, relateaza Deutsche Welle, potrivit Mediafax.

Purtatoarea de cuvant a descris detectarea mai multor scurgeri de date. Insa nu este clar de la ce birouri provin si nici ce informatii contin. “Organismele vizate au fost informate si au fost adoptate contramasuri”, a anuntat purtatoarea de cuvant.

CITESTE SI: PARLAMENTUL GERMAN, tinta unui ATAC CIBERNETIC

Hackeri au reusit sa acceseze, in urma cu doua saptamani, servere interne apartinand Bundestagului, intr-un atac fara precedent in timpul caruia se pare ca au folosit virusi de tip “cal troian”.

Cu cateva zile mai inainte, revista Spiegel scria ca experti guvernamentali in domeniul IT au observat tentative anterioare de a patrunde in servere. Revista mai scria, fara sa poata cita surse, ca exista dovezi potrivit carora in spatele atacurilor se afla o agentie straina de spionaj.

CITESTE SI: MAIL-URILE lui BARACK OBAMA citite de HACKERII RUSI

Spiegel dezvaluia ca primele tentative de spionare au fost descoperite in mai, dupa ce doua computere infectate cu programe de tip malware au incercat sa se conecteze la un server din Europa de Est.

Intre timp, expertii au descoperit ca au fost infectate mai multe computere. Steffi Lemke, membra a Verzilor germani, a declarat ca aceste scurgeri releva faptul ca “impactul atacului informatic asupra Bundestagului este mai grav decat se credea anterior”.

“Acest atac arata ca Ministerul de Interne a esuat complet in crearea unei Aparari cibernetice functionale”, a denuntat Lemke.

Sursa foto www.dcnews.ro