Hackerii anti-ISIS au revendicat ATACUL CIBERNETIC asupra BBC: A fost doar un test

Atacul cibernetic asupra site-urilor BBC, din ajunul Anului Nou, a fost revendicat de New World Hacking, care pretinde ca obiectul sau principal de activitate este lupta impotriva grupului terorist Stat Islamic, iar actiunea asupra platformelor online ale corporatiei britanice a fost “un test”.

“A fost doar un test”, a spus un reprezentant al New World Hacking, intr-o serie de mesaje publicate pe contul de Twitter al lui Rory Cellan-Jones, corespondentul British Broadcasting Corporation (BBC) in domeniul tehnologiei, potrivit independent.co.uk.

Reprezentantul New World Hacking mai spune ca hackerii “nu au panificat in mod exact” sa faca nefunctionala pentru mai multe ore principala platforma online a corporatiei britanice de media – bbc.co.uk -, care este unul dintre cele mai vizitate site-uri din Marea Britanie, si sa infurie mii de persoane care nu au mai putut sa aiba acces la continutul publicat pe serviciul video la cerere iPlayer al BBC.

CITESTE SI: Hackerii ANONYMOUS sustin ca au reusit sa impiedice un ATENTAT TERORIST al ISIS in Italia

“Avem sediul in Statele Unite, dar ne straduim sa facem nefunctionale site-urile afiliate ISIS si ale membrilor gruparii”, a sustinut reprezentantul New World Hacking.

“Ne dam seama uneori ca ceea ce facem nu este intotdeauna cel mai bun lucru, insa fara piratii cibernetici… cine este acolo pentru a lupta impotriva teroristilor care actioneaza in mediul online?”, a mai spus reprezentantul gruparii de hackeri New World Hacking. “Motivul pentru care am ales ca tinta BBC este acela ca am vrut sa vedem puterea serverului nostru”, a adaugat acesta.

Totodata, pe contul oficial de Twitter al New World Hacking, gruparea a adaugat ca a fost vorba doar despre un test in privinta unui atac cibernetic de tipul DDoS (distributed denial of service/ blocarea distribuita a serviciului). “ISIS va fi tinta noastra principala”, se mai spune pe contul de Twitter al New World Hacking.

CITESTE SI: Hackerii de la ANONYMOUS anunta un ATAC CIBERNETIC de proportii la adresa TURCIEI

Daca afirmatiile New World Hacking sunt adevarate, aceasta grupare de hakeri se adauga altor pirati cibernetici, intre care si cei din Anonymous, care au declarat “razboi”, anul trecut, grupului terorist Stat Islamic.

 Sursa foto: realitatea