Hackerul “GUCCIFER” si-a RECUNOSCUT faptele, insa nu crede ca este un PERICOL la siguranta nationala

Hackerul Marcel Lazar Lehel, cunoscut sub numele de GUCCIFER, a RECUNOSCUT luni, la Tribunalul Bucuresti (TB), ca a spart conturile de e-mail ale directorului SRI, George Maior, ale europarlamentarului Corina Cretu si ale unor vedete, insa nu considera ca reprezinta un PERICOL la adresa sigurantei nationale.

Dosarul lui Marcel Lazar Lehel a fost luat in discutie luni, la TB, unde au fost prezenti si avocatul europarlamentarului, dar si un consilier al directorului SRI, Cretu si Maior fiind parti civile in proces.

“Am RECUNOSCUT si RECUNOSC toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmaririi penale. Regret faptele savarsite. (…) Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau ca as fi PERICOL la siguranta nationala. As spune ca este vorba despre trei conturi de e-mail particulare care au fost preluate de mine fara sa existe un prejudiciu material sau vatamare corporala. Probabil, toata lumea a avut intr-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte si nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atat de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu”, a spus GUCCIFER, in fata instantei.

Citeste si: Guccifer, hackerul care a spart adresele de email ale lui George Maior si Colin Powell, a fost prins la Arad

In ciuda faptului ca GUCCIFER si-a RECUNOSCUT vinovatia, reprezentantul sefului SRI a cerut ca hackerul sa primeasca o pedeapsa orientata spre maximum.

Pe de alta parte, aparatorul Corinei Cretu a solicitat ca barbatului sa ii fie confiscate cele doua laptopuri pe care le are si telefonul mobil. Mai mult, acesta a cerut ca lui Marcel Lazar Lehel sa i se interzica sa mai acceseze date informatice pe o perioada de cinci ani.

“Sa aveti in vedere ca a vizat persoane publice de notorietate nationala si chiar mondiala. Dreptul violat de inculpat este dreptul la viata intima si l-a violat in mod brutal, folosindu-se de cunostinte informatice”, a subliniat avocatul Corinei Cretu, in fata instantei.

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa ia o decizie in cazul lui “guccifer”, el fiind judecat prin procedura simplificata, dupa ce si-a RECUNOSCUT vinovatia.

Citeste si: POLITISTII clujeni ANCHETEAZA un HACKER care a “spart” SITE-ul PRESEDINTIEI

In 18 martie, hackerul Marcel Lazar Lehel, cunoscut sub numele de “GUCCIFER”, a fost trimis in judecata pentru infractiuni informatice, fiind acuzat ca a spart conturile de e-mail si Facebook ale mai multor vedete si casutele postale electronice ale directorului SRI, George Maior.

Printre cei afectati de actiunile lui “GUCCIFER” se afla si actorul american Steve Martin, John Dean, fostul consilier al presedintelui Richard Nixon, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Fortelor Aeriene, si presedintele MetLife (companie de asigurari).

Sursa foto: jurnalul.ro