HAI CA NU ASTEPTAI! PREFERINTELE SEXUALE ASCUNSE ale ROMANILOR

Romanii sunt mult mai deschisi cand vine vorba de sexualitate decat acum 20 de ani, potrivit doctorului in psihologie Hedi Hoka. Specialista a explicat care sunt inclinatiile si practicile sexuale favorite ale romanilor si de ce, analizand un sondaj recent care arata ce cred romanii despre sexul oral, sexul anal, BDSM, dar si despre formele deviante de sex, precum incestul si zoofilia.

Cand vine vorba despre sex, romanii, femei si barbati, au preferinte mult mai variate decat ne-am astepta. Desi multi dintre acestea isi tin preferintele sexuale secrete, de rusine sau de teama sa nu fie judecati, un sondaj anonim realizat de site-ul fantezii.com pe aproximativ 1000 de utilizatori arata ce se intampla, mai exact, in fanteziile, dar si in dormitoarele romanilor.   

Studiul abordeaza atat practicile sexuale obisnuite, cum ar sexul oral, sexul anal si fanteziile sexuale, cat si preferintele mai putin conventionale, precum practicile sado-masochiste, swinging-ul (n.r. – schimb de parteneri), sexul in trei, dar si incestul sau zoofilia.  

Astfel, aflam ca 84% din intervievati apreciaza filmele pornografice. Pe cale de consecinta, ei sunt atrasi si de practicile sexuale pe care le vad aici. Mai exact, in ceea ce priveste practica sexuala preferata, doar 32% prefera sexul normal si 14% pe cel anal, in timp ce 45% din intervievati au ales sexul oral. 

Totusi, un procent de 31% din persoanele care au raspuns intrebarilor nu i-ar face niciodata sex oral unui alt barbat in timpul unei partide de sex in trei, chiar daca 41% din oameni au recunoscut ca au avut parte de sex cu inca doi parteneri.    Nici cand vine vorba de sex cu un alt cuplu romanii nu spun „nu“: 47% au raspuns ca le-ar placea sa aiba parte de o astfel de experienta. Altii, in procent de 52%, ar aprecia o partida de sex cu doi parteneri de sex opus.   

Mai general, 45% ar vrea sa incerce sa faca sex cu mai multi parteneri de sex opus in acelasi timp. Este importanta si relatia de dominare-supunere din timpul partidei de sex: 70% din repondenti recunosc ca le place sa-si domine partenerul, 6% n-o fac, dar le-ar placea, si doar 9% spun ca n-o fac si nu le place.

Potrivit doctorului in psihologie Hedi Hoka, autoarea cartii „Iubesc sa fiu femeie‟, romanii sunt mult mai deschisi spre explorarea sexualitatii decat acum 20 de ani, aceasta evolutie datorandu-se si erei digitale in care traim.

Romanii si formele de sex deviante

Practicile mai putin obisnuite, catalogate drept perversiuni sexuale, precum golden shower (n.r. urinarea pe partener in timpul actului sexual pentru obtinerea placerii), scatofilia, zoofilia si incestul, sunt privite cu reticenta de romani. Potrivit statisticilor, 41% din respondenti considera ca sexul cu animale este „ceva deplasat“, 54% afirmand pe de alta parte ca nu ar avea relatii incestuoase. Cu toate acestea, intrebati ce parere au despre incest, in procent majoritar de 35%, oamenii au raspuns „este treaba lor“, 23% considerand ca „e ok daca exista consimtamant si varsta peste 16 ani“, iar 24% votand impotriva incestului.   

„Marea majoritatea considera ca aceste practici sunt comportamente imorale, inacceptate de societate si religie. Sexualitatea noastra este influentata puternic de componenta sociala, de religie sau de valorile morale pe care le avem‟, afirma psihologul.

Linie fina intre normal si perversiuni

Cand vine vorba de „perversiuni“, atat psihologii, cat si sexologii sunt in dificultate in a defini foarte clar ce inseamna acest lucru, spune Hedi Hoka, expertii intrebandu-se daca nu cumva perversitatea este doar o fantezie mai bogata.   

Un exemplu sunt practicile BDSM (legare – dominare – sado-masochiste) care, mai nou, sunt acceptate si chiar practicate de multi dintre romani. Probabil, mai mult cele care implica „legare“ si mai putin cele care implica durere. Drept urmare, s-a echilibrat balanta intre cei care resping si cei care apreciaza aceasta forma  de sex: 47% din intervievati ar incerca sexul BDSM, fata de 44% care n-ar incerca, la care se adauga 5% care nu stiu ce inseamna.

Conform manualului de diagnostic si statistica a tulburarilor mentale, sunt considerate parafilii pedofilia, zoofilia, necrofilia, froterismul, fetisismul, masochismul, sadismul, exhibtioismul, voyeurismul, incestul si violul. In fiecare tara codul penal defineste natura infractionala a perversitatilor sexuale, fiind pedepsite de lege. „Este important ca fanteziile sexuale sa nu se transforme in obsesii care pot acapara viata unei persoane‟, a declarat Hedi Hoka.  

Romanii se exteriorizeaza mai usor si cand vine vorba de identificarea si rezolvarea problemelor sexuale, nu doar cand vorbim despre fantezii. Tot mai multi dintre acestia apeleaza la psiholog cu dorinta de a-si imbunatati viata sexuala. Cu toate acestea, problema educatiei sexuale persista. „Stim foarte bine inca de anul trecut ca foarte multi parinti si chiar autoritati religioase s-au pronuntat impotriva introducerii educatiei sexuale in scoli, ca materie obligatorie. Se doreste ca aceasta educatie sa se faca acasa, cu parintii. Si este posibil acest lucru. Dar, se pare ca este o abordare foarte defectuoasa tinand cont ca anual, in Romania, din cei aproximativ 200.000 de copii care se nasc, peste 9.000 provin din mame minore,  potrivit Institutului National de Statistica raportate in anul 2014 (INS). Deci, unii parinti sunt foarte retinuti cu copiii lor in legatura cu acest subiect‟, a mai spus specialista.  

Pe langa intrebarile legate de sexualitate, sondajul realizat de fantezii.com contine si mai multe intrebari legate de relatia cu parintii si legatura dintre parinti. Acestea nu sunt, insa, intamplatoare. Potrivit doctorului psiholog, din punct de vedere genetic, comportamentul sexual il mostenim de la tata. „Cam cum face tata facem si noi. Sigur, exista si exceptii. Dar cred ca cel mai important lucru in relatia dintre parinti si copii este ca parintii sa fie deschisi cu cei mici cand vine vorba de sexualitate‟, a conchis experta.

Sursa text: adevarul.ro