HALAL MINISTRU! VLAD VOICULESCU nu stie cati MEDICI sunt in ROMANIA sau cat CASTIGA

Sistemul de sanatate din Romania este un sistem de tip feudal, a declarat ministrul VLAD VOICULESCU, recunoscand ca nu stie cati medici sunt in Romania si nici cum sunt platiti. Declaratiile au fost facute miercuri seara, in cadrul discutiilor care au avut loc dupa proiectia unui film despre reteaua citostaticelor. A fost una dintre rarele aparitii publice ale ministrului Vlad Voiculescu dupa preluarea mandatului, la 20 mai, informeaza Mediafax.

“In momentul acesta nu stim cati medici avem in Romania, nu stim cum sunt platiti, nu stim exact cat cheltuim pe medicamente, nu stim cate plati informale sunt, nu stim cu exactitate de ce o operatie costa mai mult intr-un loc decat in altul din perspectiva Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) “, a spus VLAD VOICULESCU.

CITESTE SI: VLAD VOICULESCU ESTE NOUL MINISTRU AL SANATATII. UPDATE

Mai mult, VLAD VOICULESCU a declarat ca sistemul nostru de sanatate functioneaza ca o feuda medievala. “Este o feuda de sus pana jos si intr-un sistem feudal e mai putin vorba despre oameni, despre oameni buni sau rai, este vorba de sistem si despre pastrarea feudei, a privilegiilor. Este un sistem feudal si sper ca pana la sfarsitul acestui mandat sa destructuram cateva lucruri”, a declarat ministrul VLAD VOICULESCU.

Romania nu se confrunta doar cu o criza de medici, ci si cu una de medicamente. Cateva luni, sute de mii de romani nu vor avea acces la tratament pentru ca peste 100 de medicamente vor disparea de pe piata. Pe de alta parte, zilele acestea, medicii si asistentele isi pot gasi un job foarte bine platit in strainatate la cel mai mare targ virtual de joburi pentru cadrele medicale.

Sursa foto: jurnalul