HALEP DEFILEAZA IN CHINA. Victorie lejera in optimi la Turneul de la Guangzhou

Jucatoarea romana de tenis SIMONA HALEP, numarul doi mondial, s-a calificat in sferturile de finala ale TURNEULUI WTA DE LA GUANGZHOU (China), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, miercuri, dupa ce a invins-o pe unguroaica TIMEA BABOS, cu 6-4, 6-0, in 66 de minute.

Halep, care va implini 24 de ani pe 27 septembrie, a avut o evolutie oscilanta in primul set, in care nu a reusit sa se desprinda decat la final. Romanca a inceput cu un break, dar apoi si-a pierdut imediat serviciul si a fost condusa cu 2-1. Au urmat doua ghemuri consecutive luate de constanteanca (3-2), Babos a egalat la 3-3, dar Simona a reusit un nou break, iar apoi s-a desprins la 5-3. Adversara a incercat sa ramana in set (5-4), dar Halep a incheiat mansa cu un ghem ”alb” (6-4).

Setul secund a fost fara istoric pentru romanca, care nu a cedat niciun ghem (6-0).

CITESTE SI: SIMONA HALEP A PRIMIT LAUDE DIN PARTEA PRIMEI DOAMNE, CARMEN IOHANNIS

Simona si Timea (22 ani, 76 WTA) s-au mai confruntat de doua ori, romanca invingand in 2013, cu 7-5, 6-1, in sferturile turneului de la Budapesta, pe care l-a castigat ulterior, iar Babos s-a impus anul trecut, in meciul de Fed Cup (2-1 pentru Romania, tot la Budapesta), cu 1-6, 7-5, 6-3.
Halep, principala favorita a turneului, si-a asigurat un cec de 6.175 dolari si 60 de puncte WTA si va juca in sferturi cu cehoaica DENISA ALLERTOVA(22 ani, 74 WTA), victorioasa in fata sarboaicei Bojana Jovanovski cu 6-3, 7-6 (5). Va fi primul meci dintre Halep si Allertova.

In sferturi s-a calificat, miercuri, si MONICA NICULESCU, detinatoarea titlului, dupa 6-3, 6-2 cu suedeza Rebecca Peterson, urmand sa joace contra belgiencei Yanina Wickmayer.

Sursa foto: usopen