HALEP s-a calificat in turul secund la US Open. DULGHERU si BEGU, invinse in primul tur. UPDATE

Jucatoarea romana de tenis SIMONA HALEP, a doua favorita, s-a calificat in doar 47 de minute in runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Slem al anului, dupa ce neozeelandeza Marina Erakovic a abandonat la scorul de 6-2, 3-0, marti, la arenele Flushing Meadows din New York.

UPDATE 20:42: Jucatoarea romanade tenis IRINA BEGU, cap de serie numarul 28, a fost invinsa, marti, de belarusa Olga Govortova, cu 6-1, 0-6, 7-6 (3), in runda inauguralaa turneului US Open, ultimul de Mare Slem al anului, dupace a avut 5-2 in setul decisiv la arenele Flushing Meadows din New York.

BEGU (25 ani, 28 WTA) a inceput slab meciul si a fost condusacu 3-0, a reusit saia un ghem, iar apoi Govortova a incheiat setul, cu 6-1, in 27 de minute. Situatia s-a schimbat radical in setul secund, Irina dominand jocul si castigand setul la zero (6-0), in 29 de minute.

In decisiv, debutul a fost echilibrat, ambele jucatoare au avut sansa de a castiga pe serviciul adversarei, dar romanca a fost cea care s-a desprins, cand scorul era 2-1, ajungand la 4-1. Fiecare si-a facut serviciul, dar la 5-2 BEGU s-a relaxat prematur si i-a permis adversarei sarevinasi saegaleze (5-5). Cele douaau ajuns in tiebreak, unde Govortova a fost mai lucidasi s-a impus cu 7-3.

BEGU pierduse si primele douaconfruntari cu Govortova (27 ani, 68 WTA). Belarusa s-a impus anul trecut la s-Hertogenbosch, cu 6-3, 7-6 (9), in primul tur al calificarilor, si anul acesta, la Toronto, in primul tur, cu 6-3, 7-6 (4).

Irina va primi un cec de 39.500 dolari si 10 de puncte WTA.

 Stire initala

Romanca a dominat jocul pana la retragerea adversarei sale (27 ani), aflata pe locul 99 in lume. HALEP a reusit 2 asi (Erakovic 4), 11 lovituri direct castigatoare (fata de 10) si a comis 8 erori nefortate (19 Erakovic).

HALEP, care va juca in turul secund cu invingatoarea dintre Iulia Putinteva (Kazahstan) si Katerina Bondarenko (Ucraina).

CITESTE SI: US OPEN: ANDREEA MITU a fost INVINSA in primul tur la Flushing Meadows

Din pacate, jucatoarea romana de tenis ALEXANDRU DULGHERU a fost invinsa de germanca Angelique Kerber cu scorul de 6-3, 6-1, marti, in runda inaugurala a turneului US Open, ultimul de Mare Slem al anului, care are loc la arenele Flushing Meadows din New York.

Alexandra a fost aproape sa inceapa cu un break, dar a irosit cele doua puncte de ghem create pe serviciul adversarei in debutul meciului si Kerber a avut o serie excelenta de cinci jocuri consecutive castigate. DULGHERU a reusit apoi o revenire, a luat trei ghemuri la rand, dar a ratat din nou doua mingi de 4-5 si germanca, a 11-a favorita, a inchis setul (39 minute), cu 6-3.

CITESTE SI: US OPEN: SIMONA HALEP si alte trei romance joaca astazi in primul tur – Afla programul acestora

Setul secund a fost si mai scurt, Kerber impunandu-se cu un sec 6-1 (27 minute).

DULGHERU (26 ani, 52 WTA) pierduse si primul meci cu Kerber (11 WTA), jucatoarea de 27 de ani castigand in 2010, la Beijing, in turul al doilea, cu 6-2, 6-1.

Romanca va fi recompensata pentru participare cu 39.500 dolari si 10 puncte WTA.

 Sursa foto fanatik