HAMAS refuza prelungirea ARMISTITIULUI in Fasia Gaza

Miscarea islamista HAMAS, care controleaza FASIA GAZA, a anuntat, vineri, la Cairo ca nu va prelungi ARMISTITIUL in enclava palestiniana, in vigoare de trei zile, pentru ca ISRAELUL refuza solicitarile sale. Pe de alta parte, armata israeliana a anuntat ca teritoriul sau a fost vizat de rachete lansate din FASIA GAZA cu cateva ore inainte de expirarea ARMISTITIULUI.

ARMISTITIUL expira la ora 05.00 GMT (08.00 ora Romaniei), dar armata israeliana a anuntat deja ca doua rachete au fost lansate asupra sudului ISRAELULUI provenind din Gaza, cu trei ore inaintea acestui termen.

Citeste si: ISRAEL: ORGANIZATORUL RAPIRII SI UCIDERII CELOR TREI TINERI ISRAELIENI A FOST ARESTAT

“Deocamdata, doua rachete lansate din GAZA au lovit sudul ISRAELULUI. Nicio victima nu a fost semnalata”, a anuntat armata intr-un SMS trimis catre jurnalisti.

“Teroristii au incalcat incetarea focului”, a adaugat armata israeliana pe contul sau de Twitter.

Pe de alta parte, in cursul zilei de ieri, negociatorii palestinieni aflati la Cairo reflectau la posibilitatea prelungirii sau nu a ARMISTITIULUI cu ISRAEL .

Egiptul “ne-a propus o prelungire cu 72 de ore, ne reunim acum pentru a decide in acest sens inainte de ora 08.00 (08.00, ora Romaniei)”, ora prevazuta pentru expirarea ARMISTITIULUI, a precizat un oficial.

ONU a facut apel, joi, cu cateva ore inainte de expirarea ARMISTITIULUI intrat in vigoare marti, la prelungirea incetarii focului intre ISRAEL si HAMAS, cu scopul de a le permite palestinienilor din Fasia Gaza sa primeasca ajutorul umanitar de care au nevoie, relateaza AFP.

Citeste si: ISRAEL: ATAC TERORIST CU UN EXCAVATOR, DEJUCAT DE POLITIA DIN IERUSALIM

Aproximativ 520.000 de palestinieni evacuati din cauza luptelor s-au intors in propriile case, dar peste 65.000 de persoane nu mai au unde sa locuiasca, peste 10.000 de case sau apartamente fiind distruse sau grav avariate, potrivit comunicatului ONU.

Sursa foto: realitatea.net