HANDBAL FEMININ: HCM Baia Mare, VICTORIE in fata echipei Fleury Loiret, in Liga Campionilor

HCM Baia Mare a reusit o victorie extraordinara in Grupa 1 principala a Ligii Campionilor la handbal feminin, 18-17 (8-8) cu formatia franceza Fleury Loiret, duminica seara, la Orleans, Orleans, gratie unui gol marcat in ultima secunda de frantuzoaica vicecampioanei Romaniei, Allison Pineau, informeaza Agerpres. 

HCM nu a facut un joc grozav, a ratat mult, insa a reusit sa dea lovitura intr-un final pe muchie de cutit, in care soarta putea surade oricarei formatii.

Allison Pineau a fost eroina acestei victorii, desi nu avusese prea multe realizari pana acum, la mai putin de o saptamana de la incidentele de la Zalau, cand a fost victima unor manifestari rasiste din partea suporterilor echipei gazda.

Echipa antrenata de Aurelian Rosca a inceput rau meciul din Hexagon si era condusa cu 5-1 dupa 9 minute de joc. In minutul 21, scorul era de 8-6 pentru gazde, care nu au mai marcat pana la pauza, in schimb HCM a punctat de doua ori, astfel ca la pauza cele doua echipe erau la egalitate, 8-8.

Fleury s-a desprins la doua goluri in debutul partii secunde, 10-8 (32), dar baimarencele au restabilit din nou egalitatea, 11-11 (39). Fleury a avut avantaj, 14-13 (49), insa au urmat trei goluri consecutive ale echipei oaspete, care conducea in premiera, cu 16-14 (52). Trei atacuri ratate de HCM, au adus din nou echipa gazda in avantaj, cu 17-16 (58). Pineau a egalat din nou, 17-17, cu 52 de secunde ramase de joc, Fleury a luat timeout, dar apoi Agathe a ratat aruncarea si HCM, la ultima faza a inscris prin Pineau, printre picioarele portarului Darly Zoqbi De Paula, aflata in zi de gratie pana in acel moment.

Pentru HCM au marcat Lois Abbingh — 6 goluri, Katarina Jezic — 4, Allison Pineau — 3, Alexandra Do Nascimento — 2, Melinda Geiger — 1, Ana-Maria Tanasie — 1, Gabriela Perianu — 1. Portarul Paula Ungureanu a aparat trei aruncari de la 7 metri, pe langa alte interventii remarcabile.

Pentru Fleury au inscris Manon Houette — 7 goluri, Alexandrina Cabral Barbosa — 4, Gnonsiane Niombla — 3, Laura Kamdop — 2, Estelle Nze Minko — 1.

Au arbitrat cehii Jiri Opava si Pavel Valek, iar delegat EHF a fost olandeza Monique Alsemgeest.

HCM Baia Mare, la patra victorie consecutiva in grupa principala, a facut un pas important spre calificarea in sferturile de finala. 
In clasamentul primei grupe principale pe primul loc se afla Rostov pe Don, cu 15 puncte, urmata de FTC-Rail Cargo Hungaria, 10 p, Larvik, 8 p, HCM Baia Mare, 8 p, Fleury Loiret Handball, 6 p, Thuringer HC, 1 p.

In penultima etapa, pe 19 februarie, HCM Baia Mare va juca acasa cu echipa germana Thuringer HC.

 Sursa foto: gsp