HANS G. KLEMM, noul ambasador al SUA in ROMANIA, a depus JURAMANTUL

Noul AMBASADOR al SUA in ROMANIA, HANS G. KLEMM, a depus miercuri juramantul in fata secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii, John Kerry, intr-o ceremonie desfasurata la Departamentul de Stat, in Washington, D.C.

La 22 iulie, HANS G. KLEMM a fost audiat in Comisia de politica externa, unde a afirmat ca ROMANIA este un “prieten” si un “partener” al Statelor Unite. Cu acel prilej, el s-a angajat sa consolideze relatiile bilaterale si sa sustina eforturile anticoruptie.

CITESTE SI:  DUPA APROAPE 3 ANI, AVEM AMBASADOR AMERICAN LA BUCURESTI

“In alocutiunea avuta cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat ROMANIA drept un aliat de incredere al SUA, subliniind relatia excelenta dintre cele doua state si cooperarea in promovarea stabilitatii in plan regional si global. John Kerry a evidentiat in special colaborarea din cadrul operatiunilor din Irak si Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relatiilor economice si comerciale dintre SUA si ROMANIA, aratand ca tara noastra are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de crestere economica din Europa”, se arata in comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, oficialul american a salutat “angajamentul ferm” al Romaniei pentru respectarea statului de drept si eforturile de a combate fenomenul coruptiei, mentionand “campania hotarata” dusa in acest sens de autoritatile de la Bucuresti. El a aratat ca tara noastra reprezinta un exemplu, in acest sens, pentru tarile vecine.

“La randul sau, noul ambasador american HANS G. KLEMM a subliniat relatiile bilaterale excelente dintre Romania si Statele Unite, evidentiind statutul tarii noastre de aliat de incredere al SUA si partener NATO. HANS G. KLEMM a precizat ca, in calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltarii relatiilor economice romano-americane. Totodata, s-a referit la combaterea coruptiei din ROMANIA, precizand ca oferirea de asistenta in acest domeniu va fi una dintre prioritatile mandatului sau”, adauga comunicatul.

HANS G. KLEMM a fost nominalizat pentru functia de AMBASADOR al Statelor Unite in ROMANIA la 24 martie. HANS G. KLEMM a fost audiat de Comisia de politica externa a Senatului SUA alaturi de alti patru diplomati — ambasadorii nominalizati ai Statelor Unite in Polonia, Cipru, Estonia si Norvegia.

Sursa foto: washington post