HAOS in CAPITALA. MITINGUL TRANSPORTATORILOR da peste cap CIRCULATIA din BUCURESTI

Confederatia Operatorilor si Transporturilor Autorizati din Romania (COTAR) organizeaza, joi intre orele 10.00-14.00, un MITING de PROTEST in fata sediului GUVERNULUI ROMANIEI. Protestatarii se vor indrepta spre Primaria Municipiului Bucuresti si spre Autoritatea de Supraveghere Financiara, informeaza postul B1 Tv.

Nemultumirile TRANSPORTATORILOR sunt legate de modul in care sunt atribuite traseele din Municipiul Bucuresti si localitatile judetului Ilfov, dar si de algoritmul de calcul al politelor RCA. La actiunea de PROTEST vor fi mobilizate aproximativ 7.000 de autobuze, autocare si taxiuri care apartin patronatelor cu activitate in domeniul transportului public de persoane, se anunta intr-un comunicat.

COTAR cere consultari cu privire la regimul de urgenta intre Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti si organizatiile reprezentative ale transportatorilor rutieri. Patronatele atrag atentia ministrului Transporturilor si primului ministru ca detin informatii conform carora are loc trafic de influenta „in interesul unor potentati ai zilei” pentru modificare Legii nr.92/2007.

„Prin aceleasi modificari se urmareste desfiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, autoritate care a reusit intr—un sfarsit sa isi intre in atributii, precum si infiintarea unei Asociatii de transport intre Bucuresti si Ilfov„, a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

„Prezentam scuzele noastre bucurestenilor pentru actiunea de protest care va afecta circulatia in zona centrala a orasului, insa aceasta este singura cale prin care autoritatile pot fi determinate sa inteleaga ca institutiile trebuie sa fie in slujba cetatenilor si nu invers„, a spus Vasile Stefanescu.

Sursa foto: realitatea