Haos în Marea Britanie. Magazinele Tesco raționalizează o serie de produse de larg consum

Haosul a început în Marea Britanie. Tesco, cunoscutul lanț de magazine din Regatul Unit, a anunțat limitarea anumitor produse de larg consum în contextul în care câteva mii de camioane au fost blocate la granițe din cauza restricțiilor impuse la scurt timp după apariția unei noi tulpini a coronavirusului, informează BBC.

În aceste condiții, produse printre care ouă, orez, săpun și role de toaletă vor fi raționalizate. Totuși, conform sursei citate, reprezentanții Tesco au precizat că există stocuri suficiente, iar clienții ar trebui să „cumpere așa cum ar face în mod normal”.

La începutul acestei săptămâni, Tesco și Sainsbury’s au au lansat un avertisment referitor la posibilitatea dispariției unor articole, dacă nu apar soluții pentru transportul mărfurilor. O mare parte din legumele proaspete din Marea Britanie provin din Europa continentală în timpul iernii, inclusiv roșiile și varza.

Tesco a anticipat și că produsele precum salatele și citricele ar putea fi afectate. Canalul Mânecii este o rută comercială vitală, cu aproximativ 10.000 de camioane care călătoresc zilnic între Dover și Calais de Crăciun, aducând de regulă produse proaspete.

Sursa foto: BBC