Haos în SUA. Stare de asediu în zeci de orașe americane din cauza protestelor violente

În ultimele șase zile, Statele Unite sunt zguduite de proteste violente de amploare după ce George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, a fost ucis de polițiști chiar dacă în momentul arestării sale nu era înarmat și nu opunea rezistență.

Derek Chauvin, fostul polițist care l-a ucis pe George Floyd este arestat și acuzat de omor din culpă însă protestele continuă și iau amploare de la o zi la alta. Autoritățile americane au fost depășite de evenimente, drept urmare în 25 de orașe din Statele Unite au fost impuse starea de asediu și restricții de circulație pe timpul nopții în încercarea de a limita protestele violente, informează CNN.

În mai multe state, inclusiv în DC, Garda Națională a fost mobilizată în încercarea de a pune capăt manifestațiilor. (Detalii aici)

Citește și: Răfuială mai veche? George Floyd și polițistul care l-a ucis ar fi fost colegi la un club de noapte din Minneapolis

În continuare vă prezentăm lista celor 25 de orașe din 16 state ale Uniunii americane care au impus starea de asediu și restricții de circulație pe timp de noapte:

California: Beverly Hills și Los Angeles

Colorado: Denver

Florida: Miami

Georgia: Atlanta

Illinois: Chicago

Kentucky: Louisville

Minnesota: Minneapolis și St. Paul

New York: Rochester

Ohio: Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dayton și Toledo

Oregon: Eugene și Portland

Pennsylvania: Philadelphia și Pittsburgh

Carolina de Sud: Charleston și Columbia

Tennessee: Nashville

Utah: Salt Lake City

Washington: Seattle

Wisconsin: Milwaukee.

Sursa foto: boston globe