HAOS la Primaria Capitalei: Sedinta CGMB s-a TINUT, desi a fost REVOCATA de Sorin Oprescu

Sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de miercuri s-a tinut, desi a fost amanata de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru saptamana viitoare.

“O sedinta ordinara legal convocata de primarul general este revocata de edil, desi in legea administratiei publice nu gasim nicaieri procedura revocarii unei sedinte ordinare. Problema pe fond este ca incercarile terane si subterane ale PSD de a recastiga majoritatea au esuat, motiv pentru care PSD de coniventa cu primarul general astazi amana o sedinta pe motiv ca nu a reusit sa recastige majoritatea in CGMB. Adevaratul motiv pentru care sedinta a fost revocata este unul strict politic, si anume, impotenta lor de a recastiga majoritatea in CGMB”, a declarat Mihai Atanasoaei, purtatorul de cuvant al PDL Bucuresti.

Citeste si: Viceprimarii generali ai Capitalei Dan Darabont si Marcel Nicolaescu RAMAN IN FUNCTII

Potrivit acestuia, sedinta de miercuri este legal convocata si exista cvorum, in sala fiind 30 de consilieri municipali din totalul de 55.

“Niciun consilier PDL nu are sprijinul politic retras si chiar daca ar fi fost vreunul care ar fi avut retras sprijinul politic, conform legii, vacantarea postului de consilier se face prin hotarare a CGMB”, a sustinut Atanasoaei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus ca a convocat sedinta ordinara a CGMB pentru a incerca sa puna la punct structura Consiliului.

“Intre timp au venit alte hartii de la partidele politice ca unii sunt dati afara, altii nu sunt dati afara, sunt reintrodusi inapoi, in acest context orice fel de vot este ilegal. (…) In felul acesta toate hotararile pe care le luam in continuare pentru Bucuresti vor deveni caduce”, a afirmat Oprescu.

Citeste si: BOICOT la PRIMARIA CAPITALEI. Consilierii au refuzat sa se prezinte la o SEDINTA

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, decizia de amanare a sedintei este luata ca urmare a faptului ca in intervalul dintre data afisarii convocarii si cea stabilita pentru sedinta ordinara anumite partide politice au transmis solicitari de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii CGMB, fapt ce genereaza incertitudini in ceea ce priveste legitimitatea unor mandate de consilieri generali, punandu-se astfel sub semnul intrebarii cvorumul legal necesar adoptarii proiectelor Bucurestiului.

In cadrul sedintei de miercuri consilierii municipali au votat din nou revocarea din functie a viceprimarilor Marcel Nicolaescu si Dan Darabont si numirea in aceste functii a lui Lucian Iliescu si Richard Ghita, in contexul in care prefectul Capitalei, Paul-Nicolae Petrovan, a atacat hotarari similare luate in sedinte anterioare.