HAOS LA TVR! Consiliul de Administratie al televiziunii publice este NEHOTARAT

Votul in parlamentul asupra numirii unui presedinte-director general al Societatii Romane de Televizunii se amana cu inca o saptamana, dupa ce Consiliul de Administratie al TVR nu a reusit sa desemneze o persoana, iar comisiile de cultura nu au putut solutiona situatia.

Membrii CA ai TVR au acordat cate sase voturi pentru MONICA GHIURCO – reprezentantul salariatilor si DOINA GRADEA – reprezentantul PSD, in lipsa reprezentantului UDMR, potrivit Newsro. Acestia au termen o saptamana sa desemneze o persoana. 

CITESTE SITVR RAMANE FARA SEF! PARLAMENTUL A DECIS PRIN VOT RESPINGEREA LUI GEORGE ORBEAN. UPDATE

MONICA GHIURCO este jurnalist si realizator cu vechime in TVR, considerata o apropiata a PSD. Ea a fost reporter acreditat la Guvern in perioada lui Adrian Nastase, cand a fost considerata de acesta “o fata bine intentionata”, potrivit stenogramelor sedintelor PSD din 2004. Ea a coordonat stirile TVR in perioada in care PDG era Claudiu Saftoiu.

DOINA GRADEA este fosta secretara a lui Adrian Sarbu, fosta director de corporate affairs in trustul Pro, fosta sefa Pro TV International si mai recent a fost consultant TVR. Ea a fost propunerea PSD in CA.

Parlamentul a respins marti, prin vot, numirea lui GEORGE ORBEAN in functia de presedinte-director general (PDG) al Societatii Romane de Televiziune, dupa ce aceasta procedura a esuat in doua dati precedente din lipsa de cvorum.

Sursa foto: tev